горнооряховски рибар
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Econt Express
Similar topics

    КИфтета от дребни рибета

    +3
    fishman
    maranzika
    cucko
    7 posters

    Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  cucko Вто Яну 05, 2010 12:48 am

    maranzika написа:По педя.Стандартна големина.
    Дано станат кифтетата вкусни! :good: 🍺
    cucko
    cucko
    Модератор
    Модератор

    Gemini
    Брой мнения : 658
    Регистриран : 18.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  maranzika Вто Яну 05, 2010 7:15 am

    Кой прави кифтета от костур бре? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    maranzika
    maranzika
    Модератор
    Модератор

    Sagittarius
    Брой мнения : 2815
    Регистриран : 16.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  fishman Вто Яну 05, 2010 7:09 pm

    Чувал съм за кифтета от часовници махат перките и главата и ги правят на кайма ,като се замисля може да се съживи колинарната рубрика :cooking1:
    fishman
    fishman
    стара кука
    стара кука

    Брой мнения : 589
    Регистриран : 21.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  cucko Вто Яну 05, 2010 9:18 pm

    maranzika написа:Кой прави кифтета от костур бре? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    Сапуна ще ти обади! antagonize

    sapuna в един друг форум написа:500 г риба (в идеалния вариант е филе, но и с дребна риба също става)
    160 г кромид лук
    2 яйца (1 за каймата и 1 за паниране)
    1 филия сух хляб,накисната във вода
    20-30 г масло
    галета
    брашно
    подправки: вегета, чубрица, джинджифил, черен пипер, може и малко кориандър

    Рибата се смила с месомелачка.Желателно е да се повтори. Лука и хляба също се смилат. Всичко се смесва. Каймата се прекарва още веднъж през месомелачката и се овкусява с подправките. Докато отлежава, приготвяте някаква гарнитура (картофено пюре,лзтеница с боб или каквото ви дойде на ум).
    Оформят се кюфтета, като в средата на всяко едно се слага по една бучка, колкото лешниче, студено масло. Кюфтетата се овалват в брашно, яйце, галета и се пържат в нагорещена мазнина. От маслото стават сочни и така не се налага да се слага сланина в каймата.

    За костици не се притеснявай-меленето и пърженето почти ги анулира!
    Избягвай дънни риби-в повечето случаи имат дъх на тиня,а след термична обработка той изпъква още повече! 😉
    cucko
    cucko
    Модератор
    Модератор

    Gemini
    Брой мнения : 658
    Регистриран : 18.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  maranzika Вто Яну 05, 2010 9:58 pm

    Малка поправка.
    Вземаш малки каракудки(максимум 12см.)Почистваш и във фризера.Вадиш ги замръзнали и смилаш веднага с машинка.Нататък ясно-подправки и кифтета.Стават страшни.
    maranzika
    maranzika
    Модератор
    Модератор

    Sagittarius
    Брой мнения : 2815
    Регистриран : 16.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  doko Вто Яну 05, 2010 10:25 pm

    Недкооооо кога ще ядем кифтаци от червеноперка???
    П.С Ракията е от мене!!
    П.С2 май отиваме към раздел разни Laughing Laughing
    doko
    doko
    Модератор
    Модератор

    Virgo
    Брой мнения : 1042
    Регистриран : 15.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  cafe13 Сря Яну 06, 2010 10:36 am

    а от кожата на кустура става невероятен чипс,ама требва да е дребен,щот от кожата на едрия си прая ботуши Wink Laughing Laughing Laughing Laughing
    cafe13
    cafe13
    Модератор
    Модератор

    Leo
    Брой мнения : 682
    Регистриран : 15.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  bat.galin Сря Яну 06, 2010 11:28 am

    Не бъркайте рибетата с кифтетата Very Happy
    На мен ми се види някак си недостойно и неестествено едно рибе да мине по-напред през машинка за мелене, то си става за ядене и без тази операция.
    И майсторчето Страхил е посочил как точно става номера...
    ( инак кифтета и от шкембета стават, ама...няма търсене, щото не е същото )

    Отделно: една чорба пие повече ракия от едно кифте Idea ...па било то и рибе.
    Наздраве
    Very Happy
    пп. ако не сте, пробвайте белица на тенекия за мезе на бири и вина.
    и пак наздраве Very Happy
    а за пушилнята някой да пусне отделна тема, моля...че съм се наканил малко да се пробвам с едни костури Wink
    bat.galin
    bat.galin
    Модератор
    Модератор

    Брой мнения : 1652
    Регистриран : 14.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  ribarq_kuku Чет Яну 07, 2010 12:14 am

    doko написа:Недкооооо кога ще ядем кифтаци от червеноперка???
    П.С Ракията е от мене!!
    П.С2 май отиваме към раздел разни Laughing Laughing
    Много ще оспамим темата :bira:
    ribarq_kuku
    ribarq_kuku
    стара кука
    стара кука

    Брой мнения : 543
    Регистриран : 14.08.2009

    Върнете се в началото Go down

    КИфтета от дребни рибета Empty Re: КИфтета от дребни рибета

    Писане  Sponsored content


    Sponsored content


    Върнете се в началото Go down

    Върнете се в началото

    - Similar topics

     
    Права за този форум:
    Не Можете да отговаряте на темите