Econt Express
Телешка пъстърма
+3
TONI
fishman
todor2662
7 posters
Страница 1 от 1
Телешка пъстърма
Рецепта за 8кг. месо:
4литра вода.
300гр. сол
1/2 кибритена кутийка захар.
10бр. дафинов лист.
15-20бр. чер пипер.
5-6 зърна бахар.
Всички подправки се слагат във водата да заврят, след което маринатата се оставя да изтине.След като изтине се залива месото и се оставя да кисне 12-14 дни.Два три пъти месото се разбърква във съда в който е поставено.След като се извади се оцежда и се натупва със подправки.
Може да се стисне между дъски или между две тави и да престои два-три дни.
4литра вода.
300гр. сол
1/2 кибритена кутийка захар.
10бр. дафинов лист.
15-20бр. чер пипер.
5-6 зърна бахар.
Всички подправки се слагат във водата да заврят, след което маринатата се оставя да изтине.След като изтине се залива месото и се оставя да кисне 12-14 дни.Два три пъти месото се разбърква във съда в който е поставено.След като се извади се оцежда и се натупва със подправки.
Може да се стисне между дъски или между две тави и да престои два-три дни.
todor2662- стара кука
-
Брой мнения : 1331
Регистриран : 15.08.2009
Re: Телешка пъстърма
Чувал съм че от сърца се прави пъстърма но ще го пробвам това :cooking1:
fishman- стара кука
- Брой мнения : 589
Регистриран : 21.08.2009
Re: Телешка пъстърма
Ех че навреме Пушкарче ,заръчал съм си 10кг. телешко тъкмо за тази цел.
Ако има малко мазнина по месото пречи ли или трябва да се изчисти на 100%?
Ако има малко мазнина по месото пречи ли или трябва да се изчисти на 100%?
TONI- стара кука
-
Брой мнения : 1093
Регистриран : 16.08.2009
Re: Телешка пъстърма
Мерси Тоше,жив и здрав да си и весело посрещане на новата година
misho- Модератор
- Брой мнения : 598
Регистриран : 14.08.2009
Re: Телешка пъстърма
Стоянчо,всичко го остъргвам със ножа.Желателно е да е само месо.TONI написа:Ех че навреме Пушкарче ,заръчал съм си 10кг. телешко тъкмо за тази цел.
Ако има малко мазнина по месото пречи ли или трябва да се изчисти на 100%?
todor2662- стара кука
-
Брой мнения : 1331
Регистриран : 15.08.2009
Re: Телешка пъстърма
за да кисне има ли значение на каква температура трябва да е околната среда?!
cucko- Модератор
-
Брой мнения : 658
Регистриран : 18.08.2009
Re: Телешка пъстърма
Идеална рецепта е. Майка прави телешко сърце по този начин само че го кисна 2 3 дена само и сега в момента съхна на балкона.Пробвах едно почти е исъхнало но посредата има още малко да доисъхва. Още малко и ще е готово.
doko- Модератор
-
Брой мнения : 1042
Регистриран : 15.08.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin