Econt Express
Similar topics
Осолен свински врат
Страница 1 от 1
Осолен свински врат
Обезкостен свински врат около 1,2 кг се измива добре и се подсушава. Наръсваме със сол-6 супени лъжици, кристална захар, чаена лъжичка смлян черен пипер, смлян дафинов лист-2 бр, , 1-2 пъпки карамфил. Дъното на съда в който ще държим вратът наръсваме с част от сместа-1-1,1/2 суп.л-ци. Слагаме месото и покриваме с парче найлон. Отгоре слагаме нещо тежко, за да може месото да се сплеска и по лесно да се отдели сока от сместа. Всеки килограм месо оставяме да престои в солта 24 ч. Измиваме от останалата сол и правим кашичка от смлян черен пипер на вкус, сладък или лют червен пипер/чили/, чимен на прах, чубрица на вкус, чесън на прах и чаша сухо бяло вино. Гъстотата трябва да е като гъста боза. Със силиконова четчица намазваме парчетата месо оставяме хубаво да се отцедят и закачаме на проветриво място. Сушим в продължение на 30 дни, но по преценка на консуматора може да го махнем и по рано.
vladimir.petrovski- рибарче
- Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin