горнооряховски рибар
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Econt Express
Similar topics

    Пълнено пиле а ла Фидера

    Go down

    Пълнено пиле а ла Фидера Empty Пълнено пиле а ла Фидера

    Писане  vladimir.petrovski Съб Яну 31, 2015 10:58 am

      Вземаме едно по едричко пиле и го измиваме под течаща вода. Щателно го преглеждаме за остатъци от перушина и др.подобни. Купуваме около 500 гр пилешки пържоли, които мариноваме в подправка за пиле и чаша сухо бяло вино. Нарязваме на порции с дебелина около пръст. На котлона в тиган сипваме малко зехтин и обръщаме пържолите докато хванат цвят. В друг съд задушаваме нарязани гъби, топено сирене и магданоз.
     Пилето напълваме със смес от пържолите, гъбите, топено сирене, магданоз. Внимателно зашиваме кожата на шията и задния отвор , за да не изтече съдържанието /сместа/. Слагаме го в тава за печене. На дъното на тавата капваме малко олио и чаша качествена бира и покриваме с домакинско алуминиево фолио. Печем 60-70 минути на фурна при температура 200 градуса. Изваждаме тавата от фурната и оставяме да се охлади. Натриваме пилето с разбит жълтък към който сме прибавили готварска сметана. Печем до момента в който пилето хване златиста хрупкава коричка
     Наздраве и добър апетит!
    vladimir.petrovski
    vladimir.petrovski
    рибарче
    рибарче

    Брой мнения : 15
    Регистриран : 31.01.2015

    Върнете се в началото Go down

    Върнете се в началото

    - Similar topics

     
    Права за този форум:
    Не Можете да отговаряте на темите