Econt Express

Пълнено пиле а ла Фидера

Go down

Пълнено пиле а ла Фидера

Писане  vladimir.petrovski on Съб Яну 31, 2015 10:58 am

  Вземаме едно по едричко пиле и го измиваме под течаща вода. Щателно го преглеждаме за остатъци от перушина и др.подобни. Купуваме около 500 гр пилешки пържоли, които мариноваме в подправка за пиле и чаша сухо бяло вино. Нарязваме на порции с дебелина около пръст. На котлона в тиган сипваме малко зехтин и обръщаме пържолите докато хванат цвят. В друг съд задушаваме нарязани гъби, топено сирене и магданоз.
 Пилето напълваме със смес от пържолите, гъбите, топено сирене, магданоз. Внимателно зашиваме кожата на шията и задния отвор , за да не изтече съдържанието /сместа/. Слагаме го в тава за печене. На дъното на тавата капваме малко олио и чаша качествена бира и покриваме с домакинско алуминиево фолио. Печем 60-70 минути на фурна при температура 200 градуса. Изваждаме тавата от фурната и оставяме да се охлади. Натриваме пилето с разбит жълтък към който сме прибавили готварска сметана. Печем до момента в който пилето хване златиста хрупкава коричка
 Наздраве и добър апетит!
avatar
vladimir.petrovski
рибарче
рибарче

Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите