Econt Express
Similar topics
ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
5 posters
Страница 1 от 1
ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
Нарязва се щуката на шайби,нарежда се в тава и после се залива с домати или се рендосва прясно примерно 3-4 домата,изцежда се лимон-два,чер пипер на зърна и смлян се слага пак по усмотрение,счукан чесън 5-6 скилидки,дафинов лист,мащерка,бахар,кимион,чубрица,леощян,всички подправки по една щипка,сол и захар-по една супена лъжица.Оставя се минимум 4часа да престои в хладилника,после се загъва във фолио и се слага за 45мин.на 200-250градуса в фурната,маха се фолиото и се оставя още 15-20мин да се пече.
Приятен апетит с помоща на бяло вино или биричка. :drsm:
Приятен апетит с помоща на бяло вино или биричка. :drsm:
cafe13- Модератор
-
Брой мнения : 682
Регистриран : 15.08.2009
Re: ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
Да знаете много вкусно става, аз съм пробвал
Търкал CARP- стара кука
-
Брой мнения : 328
Регистриран : 17.08.2009
Re: ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
Пена,благодаря за рецептата.Жената я приготви и стана страхотна щука.Имаше и студена биричка с нея и стана страхотна комбинация. :drsm: :drsm:
maranzika- Модератор
-
Брой мнения : 2815
Регистриран : 16.08.2009
Re: ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
Фани 2,3,5 за срештата да ги направи Пената стига съм се облизвал покраи тази КУХНЯЯЯЯЯЯ
ribarq_kuku- стара кука
- Брой мнения : 543
Регистриран : 14.08.2009
Re: ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
Ще пробвам тази седмица да хвана поне една.
maranzika- Модератор
-
Брой мнения : 2815
Регистриран : 16.08.2009
Re: ЩУКА ПО КАФЕЖИЙСКИ
Айде и една от мен.
Щука Златеви- по мойта фамилия
Щуката се осолява и се слага цяла в тава. Налива се 1 к.ч. олио. Върху нея се настъргват 4-5 домата, слага се чер пипер на вкус(по- добре е с повечко ). Нарязват се 4 глави лук, половин ч.ч. счукани орехи, 2 клонки босилек, 2 клонки девесил, 3-4 клонки мащерка, посолява се на вкус. Загъва се с фолио и се пече за 40 мин на 180-200 градуса. След това фолиото се сваля, рибата се покрива с резени лимон и се оставя в изключената фурна още 10 мин. и се сервира топла с бяло винце.
Приятен апетит!
Щука Златеви- по мойта фамилия
Щуката се осолява и се слага цяла в тава. Налива се 1 к.ч. олио. Върху нея се настъргват 4-5 домата, слага се чер пипер на вкус(по- добре е с повечко ). Нарязват се 4 глави лук, половин ч.ч. счукани орехи, 2 клонки босилек, 2 клонки девесил, 3-4 клонки мащерка, посолява се на вкус. Загъва се с фолио и се пече за 40 мин на 180-200 градуса. След това фолиото се сваля, рибата се покрива с резени лимон и се оставя в изключената фурна още 10 мин. и се сервира топла с бяло винце.
Приятен апетит!
Similar topics
» Блесни за щука
» Те така се лови голяма щука!!!
» Заповед за забрана на улова на бяла риба и щука в периода 15.03.2012 - 30.04.2012
» Те така се лови голяма щука!!!
» Заповед за забрана на улова на бяла риба и щука в периода 15.03.2012 - 30.04.2012
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin