Econt Express
Similar topics
"ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
+10
СЪНДИ
todor2662
инспектора
bat.galin
cafe13
doko
TONI
sapuna
Peho_maistora
майсторчето страхил
14 posters
Страница 1 от 1
"ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Някой спомена тая вечер за готвене ,та я да предложа нещо,а напролет живот и здраве ще я направя на някоя среща
п.п.Ракията от вас :rakija:
п.п.Ракията от вас :rakija:
майсторчето страхил написа:"ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
За целта нужни продукти: (в зависимост от количеството на чорбата).
Риба дребна(уклей,бабушка,каракуда)около 500-600гр.,става и глави от едра.
Риба качествена, може и не толкова качествена.Аз лично ползвам одран костур(най лесно достъпен),но и смадок,сом и шаран ще свършат работа .
2-3 средно големи картофа, 2 глави лук, 1 червена и 1 зелена чушки,2 моркова,1-2 домата, 4-5 лъжици олио.
подправки:девисил,мащерка,чубрица,чер пипер(зърна),магданоз,целина,оцет1-2 лъжици.
Начин на приготвяне:
В основната тенджерка се слага лука,ситно нарязани моркови и чушки,обелените картофи(цели),черния пипер,олиото.Когато картофите уврат се изваждат и се пасират, и се прибавят отново към бульона.
В друга по малка тенджера се завира вода в която първоначално ЗАПАРВАШ до побеляване парчетата качествена риба.Вадиш я да истине и внимателно обезкостяваш.Изчистената риба посоляваш(сол на вкус),посипваш със суха чубрица,млян черен пипер,сухата мащерка и оцета + настърганите домати и разбъркваш всичкото това в една чиния,като я оставяш настрана.В същата вода слагаш изчистената дребна риба и я вариш докато стане на каша.След развирането и взимаш една вилица ,и я разбиваш (дребната риба)докато стане на дреб.Внимателно я прецеждаш(бульона) през кивгир (ако си на полето внимателно я накланяш тенджерата да не се излеят и костите)в основната тенджера и оставяш да заври с останалия зеленчуков бульон.След 10-15 минути се добавят девисила,целината и овкусената с подправките и доматите качествена риба да поврат още 5-6 минути.Накрая слагаш магданоза и люта чушка (за желаещите.)
Д а ви е вкусно :partyman:
майсторчето страхил- стара кука
-
Брой мнения : 2699
Регистриран : 14.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Наборче,ракията от мен.
Peho_maistora- стара кука
-
Брой мнения : 411
Регистриран : 02.09.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Аз ще викам много е хубава чорбата...
TONI- стара кука
-
Брой мнения : 1093
Регистриран : 16.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
От мене бутилка Кока кола
doko- Модератор
-
Брой мнения : 1042
Регистриран : 15.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Дай боже да го направим :856625: :cooking1:
майсторчето страхил- стара кука
-
Брой мнения : 2699
Регистриран : 14.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
амчи ний с Тошката сме се разбрали напролет да направим един купон на МЕЧЕВО още му е рано ама понеже стана въпрос,та да кажа че всички са поканени на :drsm:
cafe13- Модератор
-
Брой мнения : 682
Регистриран : 15.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Майсторе, ти имаш вече тема, сега и снимка имаш, остана само да напишеш текста...па рибата на 24-25.07 ще е от мене, мезето от Радо... :: :856625:
bat.galin- Модератор
- Брой мнения : 1652
Регистриран : 14.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Те нещата са прогонени,остава да я направим :cooking1:
майсторчето страхил- стара кука
-
Брой мнения : 2699
Регистриран : 14.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Тая дата изобщо не ми уйдисва, за август след 09.08. съм на Кесарево цял месец и ще пробваме тая чорба.bat.galin написа:Майсторе, ти имаш вече тема, сега и снимка имаш, остана само да напишеш текста...па рибата на 24-25.07 ще е от мене, мезето от Радо... :: :856625:
По рано просто няма как
инспектора- стара кука
-
Брой мнения : 2025
Регистриран : 29.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
cafe13 написа:амчи ний с Тошката сме се разбрали напролет да направим един купон на МЕЧЕВО още му е рано ама понеже стана въпрос,та да кажа че всички са поканени на :drsm:
Пена кой ще трае до пролетта,нали беше за късно лято бе.
todor2662- стара кука
-
Брой мнения : 1331
Регистриран : 15.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Тоше ам аяз туи съм го писал януари,брат,ма и тя пролетта мина така че остава за гат решим оттук насетне :856625:
cafe13- Модератор
-
Брой мнения : 682
Регистриран : 15.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Айде решавайте, та да знам как да ориентирам работите. Знаете, че много ми се идва , пък и трябва да почерпя - та за туй.
инспектора- стара кука
-
Брой мнения : 2025
Регистриран : 29.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Ша чакам със нетърпение. :856625: ::инспектора написа: Айде решавайте, та да знам как да ориентирам работите. Знаете, че много ми се идва , пък и трябва да почерпя - та за туй.
СЪНДИ- стара кука
-
Брой мнения : 358
Регистриран : 10.12.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Кирилица
misho
misho
Hiron- рибарче
-
Брой мнения : 15
Регистриран : 10.07.2010
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
cafe13 написа:Тоше ам аяз туи съм го писал януари,брат,ма и тя пролетта мина така че остава за гат решим оттук насетне :856625:
Питаш ли ме дали виждах кой какво е писал.
todor2662- стара кука
-
Брой мнения : 1331
Регистриран : 15.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Тоше, таз тема почва с рецепта от Майстор Страхил, ама трябва и ти да кажеш твоята рецепта...
Пък след това темата може да я заключат, щото ще е "изчерпана"...
Пък след това темата може да я заключат, щото ще е "изчерпана"...
bat.galin- Модератор
- Брой мнения : 1652
Регистриран : 14.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Значи слагам каквото има пък да става каквото ще.
Това е рецептата.
Това е рецептата.
todor2662- стара кука
-
Брой мнения : 1331
Регистриран : 15.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
:cooking1:
vulsy- стара кука
-
Брой мнения : 262
Регистриран : 01.07.2010
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Ма голям колинар ще дойдеш - евала.todor2662 написа:Значи слагам каквото има пък да става каквото ще.
Това е рецептата.
mitaka_8208- стара кука
-
Брой мнения : 238
Регистриран : 01.09.2010
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Ох, Майсторе, да си жив и здрав , дето си написал таз хубавата рецепта. И Божидар да е жив и здрав, дето те е научил на нея. Наздраве !
bat.galin- Модератор
- Брой мнения : 1652
Регистриран : 14.08.2009
Re: "ДВОЙНО ПРЕПЕЧЕНА РИБЕНА ЧОРБА"
Eeee, ни е останалите само да се облизваме ли, потекоха ми лигите .... Аз чорба рибена правя, ама с морска риба предимно и малко морски дарове, ама къде да се меря с вас , то само от картинките ми замириса , кво ли ще е и да вкуся .... Да сте живи и здрави и пак и пак ...
Makedoncheto- стара кука
- Брой мнения : 660
Регистриран : 24.11.2010
Similar topics
» Морска рибена чорба
» Как си направих с минимум усилия статив за цифров фотоапарат.
» Онлайн магазин "НАСЛУКА"
» Как си направих с минимум усилия статив за цифров фотоапарат.
» Онлайн магазин "НАСЛУКА"
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin