Econt Express
Similar topics
Празнично свинско в глинен съд
+3
cucko
майсторчето страхил
sapuna
7 posters
Страница 1 от 1
Празнично свинско в глинен съд
Здравейте приятели!
Много от вас са гледали албумите ми из фейсбук,коментирали сме рецептите,опитвали сме,но ... да си ги споделя и тук! Не за да друго,ами да са ми подръка като взема да готвя,че то едно и също нещо никога не мога да го направя два пъти!
Започвам с нещо,което спретнах малко преди Коледа!
Продукти:
- кисела туршийка
- картофки
- свински кокалчета /използвах сладкия кокъл и няколко ребърца/
- доматки
- кисели краставички
- лучец
- гъбки /манатарки/
Леко намаслявам пръстения гювеч и се започва подреждането - картофки,месце,гарнитурка и пак и пак докато се напълни!Супена лъжица сол е достатъчна.Доливам 200мл вода и още толкова червео винце.Няколко зърна бахар,черен пипер и задължителния червен отгоре!Чубрицата е според вкуса на всеки един индивидуално - лично аз съм фен на подправките!Завършвам с едно-две люти чушлета!
След два часа при 180-200 градуса във фурната резултата е следния:
НАЗДРАВЕ!!!
Много от вас са гледали албумите ми из фейсбук,коментирали сме рецептите,опитвали сме,но ... да си ги споделя и тук! Не за да друго,ами да са ми подръка като взема да готвя,че то едно и също нещо никога не мога да го направя два пъти!
Започвам с нещо,което спретнах малко преди Коледа!
Продукти:
- кисела туршийка
- картофки
- свински кокалчета /използвах сладкия кокъл и няколко ребърца/
- доматки
- кисели краставички
- лучец
- гъбки /манатарки/
Леко намаслявам пръстения гювеч и се започва подреждането - картофки,месце,гарнитурка и пак и пак докато се напълни!Супена лъжица сол е достатъчна.Доливам 200мл вода и още толкова червео винце.Няколко зърна бахар,черен пипер и задължителния червен отгоре!Чубрицата е според вкуса на всеки един индивидуално - лично аз съм фен на подправките!Завършвам с едно-две люти чушлета!
След два часа при 180-200 градуса във фурната резултата е следния:
НАЗДРАВЕ!!!
Re: Празнично свинско в глинен съд
Със свинско и промита баластра става на манджа ,стига да и сложиш подправки .Това в кръга на майтапа ,иначе и на мен любимото ми готвене е в пръстен гювеч .Там храната придобива друг вкус ,а по начина както си го направил ще е приказка
А ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ НАЗДРАВЕ
А ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ НАЗДРАВЕ
майсторчето страхил- стара кука
-
Брой мнения : 2699
Регистриран : 14.08.2009
Re: Празнично свинско в глинен съд
Трябва ти една престилка с куртка
cucko- Модератор
-
Брой мнения : 658
Регистриран : 18.08.2009
Re: Празнично свинско в глинен съд
Е Митак, уникални рецепти ,
ама нещо немам червено вино за тях.
ама нещо немам червено вино за тях.
инспектора- стара кука
-
Брой мнения : 2025
Регистриран : 29.08.2009
Re: Празнично свинско в глинен съд
Точно преди да си лена ли трябваше да видя темичката тююю :D Само такива вкусотии ще сънувам цяла нощ...
Re: Празнично свинско в глинен съд
Майстора си е Майстор,две мнения няма.Браво Митак.
stoilkatastz- стара кука
-
Брой мнения : 87
Регистриран : 16.01.2012
Re: Празнично свинско в глинен съд
Гювеча е супер.Току що го пробвах.Наздраве!
tzetzo62- рибарче
-
Брой мнения : 11
Регистриран : 25.01.2012
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin