Econt Express

КЪДЕ?КАКВО?

Go down

КЪДЕ?КАКВО? Empty КЪДЕ?КАКВО?

Писане  golf69ko on Пет Сеп 04, 2009 4:03 pm

На й- близо до Русе е рибарникът в Басарбово, където входът е 10 лева и уловените до 5 килограма благородна риба са безплатни. Там е зарибено с шаран, амур, канален сом и щука. Макар и неканена, има и таранка, която не се плаща, както е на всички водоеми. Добър избор е и езерото под Танкодрума, до което се стига и през вилната зона под Образцов чифлик. Там брегът е ваш срещу 5 лева вход за три въдици, по още толкова ще броите за всеки килограм шаран и амур. Езерото се пуска за риболов за пръв път от близо две години и дава добра слука. Таранката е бонус.

10 лева за две въдици и пропускът за добре зарибения язовир в Пет кладенци. Там шава шаран, каракуда, червеноперка, амур. Срещу входната десетачка прибирате безплатно 5 килограма от улова.

С 20 лева вход за две пръчки най - скъп е язовирът в Баниска, но пък той е и с най - големи рибни запаси и дори начинаещи правят добри удари там. Шаранът и амурът са по 5 лева за килограм, таранката е безплатна.

На язовира до Босилковци е без такса, ще си платите само шарана - 5 лева на килограм. Таранката е без пари.

За въдичарите на язовир "Росина" до Попово има 3 варианта - една пръчка 7 лева, две - 12,4-15 лева. Не се плаща за шарана, каракудата и амура. На язовир "Батица" пак до Попово входът е 2 лева, а килограм шаран ще ви струва петарка.

На язовира до Цар Калоян се броят пари само за уловената риба - по 5 лева на кило шаран. Там има още два развъдника, предлагащи платени излети.

Язовирът до Балкански, който се стопанисва от русенец и скоро бе отворен за въдичари, посреща с 10 лева на входа, а взема на изпращане по 5 на килограм шаран или амур. Таранката е безплатна. Изкуствено езеро за платен риболов има и край Ценово на влизане в селото от Русе и край село Помен.

От разрешените само с редовно заверен риболовен билет водоеми на й- близък е язовир "Бялата пръст" /"Папаза"/ на няколко километра от Разград в посока Попово и Велико Търново. Там излиза шаран и амур, но на й- добре върви таранката. Язовирчето е малко и за да се запази добро място, трябва да се иде по - рано сутринта.

Позволено за риболов са старите корита на река Росица до великотърновското село Крушето и местността Блатото до Свищов. Тази година от "позитивния" списък отпадна привлекателното езеро в Малък Преславец.
golf69ko
golf69ko
майстор
майстор

Gemini
Брой мнения : 26
Регистриран : 03.09.2009

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите