Econt Express
Солена хамсия
+6
п.... ......в
майсторчето страхил
sapuna
инспектора
bat.galin
КИРО
10 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Солена хамсия
Дали да не оставиш за твойто приятелче едно мезе, да я пробвам де.
Пък черпнята е от мен.
Заложих уклей по рецептата на Бай Кире, сега ще го поизчакам и ще докладвам.
Пък черпнята е от мен.
Заложих уклей по рецептата на Бай Кире, сега ще го поизчакам и ще докладвам.
инспектора- стара кука
-
Брой мнения : 2025
Регистриран : 29.08.2009
Re: Солена хамсия
Ами идвай де.tsanko tsankov написа:Непременно ще я пробвам бай Кире ще следвам указаната рецепта от теб .Остана да почерпиш по една моряшка мерси за рецептата бай Кире.
Сега отсолявам поредната порция хамсия.
Днес се отдавам на кулинарство.
КИРО- стара кука
-
Брой мнения : 394
Регистриран : 19.08.2009
Re: Солена хамсия
Еййййй тъс Хамсия бай Кире много ракия и бира пие бе много е готина така се за играх с нея,че незнам как ще се утърва от нея.
tsanko tsankov- стара кука
-
Брой мнения : 857
Регистриран : 27.04.2010
Re: Солена хамсия
Ами рибата трябва да плува ве.Затова всякакви течности поема.
Дават го другата седмица да е лошо времето,тъкмо ще видя какво се е
получило със сардината.
Миналата седмица я набарахме един ден за 2-3 часа,та има насолена към 2 кила.
Дават го другата седмица да е лошо времето,тъкмо ще видя какво се е
получило със сардината.
Миналата седмица я набарахме един ден за 2-3 часа,та има насолена към 2 кила.
КИРО- стара кука
-
Брой мнения : 394
Регистриран : 19.08.2009
Re: Солена хамсия
Взема се 1,5 кг хамсийка и се изплаква . Отцежда се и се оставя настрани. В тенджера сипваме 1,5 л вода и добавяме 2-3 шепи готварска сол. Оставяме да заври и бъркаме периодично докато солта се разтвори добре. Охлаждаме и пускаме рибата. Държим на хладно 24 ч. Отцеждаме и отделяме филенцата. Накисваме ги в малко лимонов сок и вода за 2-3 часа. Правим сос от 2 лъжици горчица без хрян, 1 супена лъжица оцет, 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица коняк или уиски. Разбъркваме много добре или разбиваме с ножа на миксера. С така получения сос заливаме готовите филенца.
vladimir.petrovski- рибарче
- Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin