Econt Express
Similar topics
пикантни свинки кожички
Страница 1 от 1
пикантни свинки кожички
Купуваме си предварително почистени кожички/има ги в магазини Билла/ и ги нарязваме на квадрати със страна 15 см.Поставяме върху дъската и поръсваме със солчица, кимион.Отгоре върху кожичките поставяме не много дебело парче бекон .Увиваме грижливо във формата на рулца и стягаме здраво с конец.Слагаме в буркан , като до половината наливаме вода или зелев сок.Затваряме с капачките и варим на тих огън 2,5часа.Подобно мезенце си е направо калорийна бомба , но ако се хапва от него умерено при това с червено винце от което ти кипва кръвта холестерола няма да ни се повиши.Наздраве
vladimir.petrovski- рибарче
- Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015
Свински джолан с кост на фурна
2 парчета свински джолан с кост, олио за намазване на тавата, сол, смлян черен пипер на вкус, задушени в масло и копър картофки, задушени гъбки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-измиваме джолана с течаща вода и отцеждаме в гевгир.Натриваме го с смлян черен пипер и сол на вкус и го обръщаме за малко в тавата с олиото.Тавата поставяме върху решетка по средата на фурната , а под нея поставяме една тава същия размер само , че я напълваме с вода почти догоре.Включваме фурната на 200 градуса и печем около 40 минути след което обръщаме джолана от другата страна и продължаваме да печем на същата температура до готовност.Соса който се е отделил при печенето можем да изсипем върху готовия джолан или пък към него да сипнем една чашка бяло вино, ситно нарязан магданоз, нарязан на ситно чесън.Бъркаме постоянно докато соса се сгъсти.
За гарнитура на така приготвения джолан слагаме предварително задушени в масло картофки с копър и задушени гъби.Нека всеки сам да избере с какво вино да полее джолана.Наздраве
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-измиваме джолана с течаща вода и отцеждаме в гевгир.Натриваме го с смлян черен пипер и сол на вкус и го обръщаме за малко в тавата с олиото.Тавата поставяме върху решетка по средата на фурната , а под нея поставяме една тава същия размер само , че я напълваме с вода почти догоре.Включваме фурната на 200 градуса и печем около 40 минути след което обръщаме джолана от другата страна и продължаваме да печем на същата температура до готовност.Соса който се е отделил при печенето можем да изсипем върху готовия джолан или пък към него да сипнем една чашка бяло вино, ситно нарязан магданоз, нарязан на ситно чесън.Бъркаме постоянно докато соса се сгъсти.
За гарнитура на така приготвения джолан слагаме предварително задушени в масло картофки с копър и задушени гъби.Нека всеки сам да избере с какво вино да полее джолана.Наздраве
vladimir.petrovski- рибарче
- Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin