горнооряховски рибар
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Econt Express
Similar topics

    пикантни свинки кожички

    Go down

    пикантни свинки кожички Empty пикантни свинки кожички

    Писане  vladimir.petrovski Съб Яну 31, 2015 3:26 pm

    Купуваме си предварително почистени кожички/има ги в магазини Билла/ и ги нарязваме на квадрати със страна 15 см.Поставяме върху дъската и поръсваме със солчица, кимион.Отгоре върху кожичките поставяме не много дебело парче бекон .Увиваме грижливо във формата на рулца и стягаме здраво с конец.Слагаме в буркан , като до половината наливаме вода или зелев сок.Затваряме с капачките и варим на тих огън 2,5часа.Подобно мезенце си е направо калорийна бомба , но ако се хапва от него умерено при това с червено винце от което ти кипва кръвта холестерола няма да ни се повиши.Наздраве
    vladimir.petrovski
    vladimir.petrovski
    рибарче
    рибарче

    Брой мнения : 15
    Регистриран : 31.01.2015

    Върнете се в началото Go down

    пикантни свинки кожички Empty Свински джолан с кост на фурна

    Писане  vladimir.petrovski Съб Яну 31, 2015 3:30 pm

    2 парчета свински джолан с кост, олио за намазване на тавата, сол, смлян черен пипер на вкус, задушени в масло и копър картофки, задушени гъбки
    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
    -измиваме джолана с течаща вода и отцеждаме в гевгир.Натриваме го с смлян черен пипер и сол на вкус и го обръщаме за малко в тавата с олиото.Тавата поставяме върху решетка по средата на фурната , а под нея поставяме една тава същия размер само , че я напълваме с вода почти догоре.Включваме фурната на 200 градуса и печем около 40 минути след което обръщаме джолана от другата страна и продължаваме да печем на същата температура до готовност.Соса който се е отделил при печенето можем да изсипем върху готовия джолан или пък към него да сипнем една чашка бяло вино, ситно нарязан магданоз, нарязан на ситно чесън.Бъркаме постоянно докато соса се сгъсти.
    За гарнитура на така приготвения джолан слагаме предварително задушени в масло картофки с копър и задушени гъби.Нека всеки сам да избере с какво вино да полее джолана.Наздраве
    vladimir.petrovski
    vladimir.petrovski
    рибарче
    рибарче

    Брой мнения : 15
    Регистриран : 31.01.2015

    Върнете се в началото Go down

    Върнете се в началото

    - Similar topics

     
    Права за този форум:
    Не Можете да отговаряте на темите