Econt Express

Любителско зарибяване на река Янтра

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Любителско зарибяване на река Янтра

Писане  sapuna on Съб Авг 15, 2009 11:53 am

Здравейте приятели!

Подразнени от безразличието и безхаберието на родната ни управа,относно състоянието на водоемите ни и рибните им ресурси,група ентусиасти решихме да повлечем крак и наченем любителска инициатива по зарибяване на река Янтра!Няма да се впускам в писане и обяснения,а ще използвам цитати от различни интернет форуми:

sapuna написа:Здравейте приятели!
Дълго време мислих дали да пусна тази тема,но знам че има колеги,които биха се радвали да я прегледат!
Всичко започна следствие една дискусия в несъществуващия ни вече форум-"Предложение за събиране на средства за зарибяване на р.ЯНТРА".Може би темата за "зарибяване от клуб СТАРИ ВИДРИ" бе в основата на това наше прозрение!
Отначало плахо,с недоверие,но в последствие ми се видя като доста перспективна идея.Момчетата от моя край са единодушни,че какъвто и ще да е бъдещият резултат от една подобна акция,ние сме длъжни да я проведем.Родиха се доста идеи и някои от тях вече са факт!Като за начало,сложихме урна в един от най посещаваните наши магазини.Стотинка по стотинка-левче!Едно левче-десет малки шарковци!С развитието на дискусията се роди идеята и за едно импровизирано състезание.Уговорката със собственика на язовира е направена днес,благодарение на нашия колега siraka.bg!За да не описвам дословно,ще постна неговото лично мнение:

siraka.bg написа:Laughing Здравейте на всички колеги !!!Както бях ви обещал , днес се срещах със собственика на язовира- Митъо Рибата , за да разговаряме за нашето импровизирано състезание , на което ще се набират средства за зарибяване на р.Янтра 😉 Laughing . Дълго разговаряхме и стигнахме до извода че , яз. Кортена е по висок и дълбочината му на стената е около 8 метра , там където мислим да проведем състезанието :x :? . Затова решихме да гонаправим на другият негов- също язовир Драганово , който се намира между прасковената градина и опитното поле на Драганово . Там язовира е по измичен и е зарибен само със качествени риби от килограм до пет /5/ килограма ЩАРАН . Има някоя и друга каракуда но едра!!! На стената дълбочината е около 2.5 до 3 м.най много ;Има повече място за състезателите, и за повече участници като бройка ! 😉 Разбрахме се да не я храни поне 3/4 дена рибата заради нас !Там мястото е доста широко и за след състезанието - СОФРАТА !!! :D :D Той обеща да ни осигури някоя и друга маса , чадъри и др. неща . Изцяло ще ни съдейства за всичко. Дори обеща да ни помогне със неговият бус да вземем и прекараме зарибителния материял от мястото на вземането , до мястото на пущането на рибките !! 😉 Laughing Ще ни осигури и чували със кислород за тях .Трябва колеги да пишете във форума кой ще участва, за да видим колко човека ще бъдем като бройка - много е важно !! Very Happy защото ще ходим няколко дена преди това, да забием колчета за секторите ! Както говорихме с Митко - Сапуна, състезанието ще е само на плувка !! 😉 Ще трябва ние да изберем на коя дата ще го правим , но да бъде на края на м. Април .Ще видим какво време идва и ще изберем дата - от нас зависи.Може би ще го направим в Събота , за да може в Неделя да се РЕАНИМИРА !!! :D :D Който има някакви въпроси нека ги сподели, ще обясня на всекиго ! Laughing И така колеги чакам да обсъждаме предложението !!! Laughing :D :D Парите които решим - там по 10 или 15 лв. ще събираме там на място , а за бурканчето на Косатката, там си остава в магазина , който ходи да пазарува от там да пуска в буркана !!! :D А за рибата която се улови на състезанието, ще се тегли и пуска обратно в язовира след надпреварата ! Вече за веселата част, ще трябва да помислим и направим НИЕ !!! Чакам въпроси ако някой има !!! :D :D :D

Малко разяснение:
-Датата ще я решим в последствие,но вероятно ще е в края на април!
-Ще се лови на леко,с една пръчка!
-Участва каракуда и шаран,без да се взема в предвид размера!
-Времетраене 3 часа!
-Рибата се тегли и се връща.Оценяването е на принципа грам точка+брой точка!
-30% от събраната такса ще се задели за символичен награден фонд,а останалата част влиза в касата!

Тъй като вече колеги от различни краища на България ми звъняха и ме питаха за участие,реших да споделя намеренията ни!Идеята бе да се действа инкогнито и прозрачно,с цел недовеждане до знанието на недоброжелателни колеги.В този труден за всеки един от нас момент обаче,многото пчелички биха събрали много повече прашец!На разположение са ни и две дарителски банкови сметки
-ЦКБ клон В.Търново
/скрита информация/

-РАЙФАЙЗЕНБАНК АД клон Г.Оряховица
/скрита информация/

# Умишлено скрих данните на банковите сметки,но с удоволствие бих ги предоставил на всеки желаещ! Wink #

Знам,че има много колеги милеещи поради една или друга причина за река Янтра и не биха останали равнодушни към подобно деяние!
Има ли желание човек-ще намери начин да помогне!

Моля желаещите да вземат участие в приятелската надпревара/много са колегите от Търновско,Габровско,Севлиевско,а защо не и от други градове/ да се обозначат в темата,за моя предварителна ориентация!Все пак язовира е малък и повече от 40 човека едва ли ще се разположат равнопоставено!Лично аз ще участвам по всички възможни начини,но няма да заемам място на брега,а ще аплодирам отстрани!
Оптимист съм и вярвам,че ще се получи!

*******************************************

Състезанието бе факт!Събрахме се доста колеги,запознахме се,състезавахме се,веселихме се,допринесохме за каузата и поставихме началото на една ТРАДИЦИЯ! /надявам се/
Самото събитие ще Ви представя нагледно:
Благодаря на всички отзовали се!Остана ни най приятната част,а именно ДА ДАРИМ НОВ ЖИВОТ!От скоро време шарани мухмуроци си плуват на воля из водите на река Янтра и се борят за своето оцеляване!

Репортаж от самото зарибяване очаквам от главните действащи лица! Wink
avatar
sapuna
BOSS
BOSS

Aries
Брой мнения : 2028
Регистриран : 14.08.2009

http://ribargo.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Любителско зарибяване на река Янтра

Писане  cafe13 on Съб Авг 15, 2009 12:20 pm

ей сега ги качвам снимките

ам нещо не мога да открия клипчетата,ама после ще ги пусна и тях
п.п.Ех как се радвам че пак кача снимки ☀ :rakija:
avatar
cafe13
Модератор
Модератор

Leo
Брой мнения : 682
Регистриран : 15.08.2009

Върнете се в началото Go down

Re: Любителско зарибяване на река Янтра

Писане  doko on Съб Авг 15, 2009 10:10 pm

скоро трябва да направим и втората акция. Радвам се че отново сме заедно :rakija:
avatar
doko
Модератор
Модератор

Virgo
Брой мнения : 1042
Регистриран : 15.08.2009

Върнете се в началото Go down

Re: Любителско зарибяване на река Янтра

Писане  CaRp on Съб Авг 15, 2009 11:10 pm

Поздравления , дано да няма браконери :oky: :oky:
avatar
CaRp
рибарче
рибарче

Pisces
Брой мнения : 16
Регистриран : 15.08.2009

Върнете се в началото Go down

Re: Любителско зарибяване на река Янтра

Писане  sapuna on Съб Авг 15, 2009 11:13 pm

CaRp написа:Поздравления , дано да няма браконери :oky: :oky:

... за следващата да си на линия!Баща ти е длъжен да те доведе! Wink

Тошката ми даде линк към клиповете.Все още не съм ги обработвал,но.... :