Econt Express

Малосолна скумрия

Go down

Малосолна скумрия

Писане  vladimir.petrovski on Съб Яну 31, 2015 12:57 pm

4 скумрии се измиват под течаща вода и се осоляват с 5 супени лъжици сол, 2 лъжици захар, черен пипер , розмарин или кориандър. Слагаме в найлонова торбичка като увиваме плътно. Прибираме на студено в хладилника за 72 часа.. Изваждаме от хладилника и измиваме под течаща вода. Внимателно отстраняваме вътрешностите и ципата под гръбнака и отново измиваме с вода. Махаме главите, опашките и рибите нарязваме на по едри котлети. Сервираме върху предварително нарязан на полумесеци червен кромид лук, поръсваме с нарязан на ситно копър, капваме  лимонов сок на вкус и зехтин/олио. В околовръст подреждаме маслини без костилките.
Рецептата е публикувана в руски сайт за кулинария
avatar
vladimir.petrovski
рибарче
рибарче

Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите