Econt Express

Осолен свински врат

Go down

Осолен свински врат

Писане  vladimir.petrovski on Съб Яну 31, 2015 12:46 pm

Обезкостен свински врат около 1,2 кг се измива добре и се подсушава. Наръсваме със сол-6 супени лъжици, кристална захар, чаена лъжичка смлян черен пипер, смлян дафинов лист-2 бр, , 1-2 пъпки карамфил. Дъното на съда в който ще държим вратът наръсваме с част от сместа-1-1,1/2 суп.л-ци. Слагаме месото и покриваме с парче найлон. Отгоре слагаме  нещо тежко, за да може месото да се сплеска и по лесно да се отдели сока от сместа. Всеки килограм месо оставяме да престои в солта 24 ч. Измиваме от останалата сол и правим кашичка от смлян черен пипер на вкус, сладък или лют червен пипер/чили/, чимен на прах, чубрица на вкус, чесън на прах и чаша сухо бяло вино. Гъстотата трябва да е като гъста боза. Със силиконова четчица намазваме парчетата месо оставяме хубаво да се отцедят и закачаме на проветриво място. Сушим в продължение на 30 дни, но по преценка на консуматора може да го махнем и по рано.
avatar
vladimir.petrovski
рибарче
рибарче

Брой мнения : 15
Регистриран : 31.01.2015

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите