Econt Express
Similar topics
Морска рибена чорба
2 posters
Страница 1 от 1
Морска рибена чорба
Митак,ама тази е малко стара рецепта.
Рибата я дръж в началото около 15мин.
Скоро ми се поиска да си направя такава чорбица,
та рекох да видя тука какво си пише.
Ама добре че ribaro е писал една тема,та се посветнах малко.
Имаше изменения де.
Рибата се състоеше от попчета,сафрид,4 чучурини (лапини),един смарид и 5-6 хамсии.
Старта е - всичката риба в една решетка
и в тенджера с вода.
Нека си къкри на бавен огън,не бързаме.
През това време отивам до домашния плод зеленчук,
да видя какво ще намеря за чорбата.
трябва да стигнат
Малко целина и няколко люти чушлета.
3-4 домата
Задължително лющян ( девисил )
камбички,пипер (каквото е останало),лук,една глава чесън
Всичко през мивката и на масата за обработка.
Камбичките и пипера нарязани,без семките
Рибата постоя към половин час - извадих я да изстива.
Бабата искаше да настържа моркова
Ама на мен ми писна бързо,затова другите си ги нарязах
отгоре лука те така
чесънчето и лютите чушлета
да не забравим лющяна и целината,но
доматите обаче ги настъргах,за да махна люспите.
Водата дето се свари рибата не я подмених.
В нея хвърлих малко дафинов лист,десетина зърна черен пипер
и една супена лъжица сол.
После и виско дето го надробихме - айде вътре
И на котлона да си къкри,че ме чакаше другата задачка
чистенето на рибата.
Малко зор работа,че нашето е дребосък,и с много кости
и с това сме готови
Айде и рибата вътре и да си се топли там за около 30мин.
Накрая пак ми остана малко работа де.
Щях да снимам как изглежда на масата,ама докато взема фотото,
докато отида до шурито да снимам - всичко беше ометено,
без забележки.
Сега всички риби дето ги връщах - скорпиди,дракони,лапини,
ще си ги събирам,че в чорбата са превъзходни.
По някои въпроси,гледайте часа на снимките - дават много отговори.
Рибата я дръж в началото около 15мин.
Скоро ми се поиска да си направя такава чорбица,
та рекох да видя тука какво си пише.
Ама добре че ribaro е писал една тема,та се посветнах малко.
Имаше изменения де.
Рибата се състоеше от попчета,сафрид,4 чучурини (лапини),един смарид и 5-6 хамсии.
Старта е - всичката риба в една решетка
и в тенджера с вода.
Нека си къкри на бавен огън,не бързаме.
През това време отивам до домашния плод зеленчук,
да видя какво ще намеря за чорбата.
трябва да стигнат
Малко целина и няколко люти чушлета.
3-4 домата
Задължително лющян ( девисил )
камбички,пипер (каквото е останало),лук,една глава чесън
Всичко през мивката и на масата за обработка.
Камбичките и пипера нарязани,без семките
Рибата постоя към половин час - извадих я да изстива.
Бабата искаше да настържа моркова
Ама на мен ми писна бързо,затова другите си ги нарязах
отгоре лука те така
чесънчето и лютите чушлета
да не забравим лющяна и целината,но
доматите обаче ги настъргах,за да махна люспите.
Водата дето се свари рибата не я подмених.
В нея хвърлих малко дафинов лист,десетина зърна черен пипер
и една супена лъжица сол.
После и виско дето го надробихме - айде вътре
И на котлона да си къкри,че ме чакаше другата задачка
чистенето на рибата.
Малко зор работа,че нашето е дребосък,и с много кости
и с това сме готови
Айде и рибата вътре и да си се топли там за около 30мин.
Накрая пак ми остана малко работа де.
Щях да снимам как изглежда на масата,ама докато взема фотото,
докато отида до шурито да снимам - всичко беше ометено,
без забележки.
Сега всички риби дето ги връщах - скорпиди,дракони,лапини,
ще си ги събирам,че в чорбата са превъзходни.
По някои въпроси,гледайте часа на снимките - дават много отговори.
КИРО- стара кука
-
Брой мнения : 394
Регистриран : 19.08.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin