Econt Express
Тортила
Страница 1 от 1
Тортила
Колеги, това е една съвсем непретенциозна рецепта, която е по силите на всеки.
Лично аз я изнамерих от интернет, ама си правя редовно и съм доволен от разнообразието на аромати, които има в нея.
Става вкусно, тъпри различни подправки и недокументирани вариации, става както със скариди, така и с миди, раци, пилета ...и др.
Продукти за един тиган ( 28 см диаметър )
300 гр. картофи - 3 броя едри картофа стигат
1 глава лук - стар, зелен, червен
1 малка тиквичка
4 суп. лъж. зехтин или олио
3 големи яйца, домашни, с други не става работата...
100 гр. сварени коктейлни скариди
сол, черен пипер
Картофите и тиквичката се нарязват на малки кубчета.
Лукът се нарязва на полумесеци.
Половината зехтин се загрява в дълбок тиган.
Прибавят се картофите и се запържват за няколко минути, докато придобият лек златист цвят.
Разбъркват се периодично, за да не загорят.
Добавя се лукът и тигана се похлупва с капак.
Зеленчуците се задушават за 15 минути.
Добавят се тиквичките и зеленчуците се готвят още 15 минути, без капак.
Зеленчуците се изцеждат, ако има останала течност в тях, ама не е задълцително както да е останала, така и да се изцеждат изобщо.
Към тях се добавят скаридите.
Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа.
При тях се изсипват зеленчуците, посоляват се със сол и черен пипер и сместа се разбърква хубаво.
Останалата половина зехтин се загрява в тигана. Сместа се изсипва наведнъж и се притиска към дъното на тигана с шпатула. Омлета се готви 7-8 минути, непокрит на силен огън.
Приготвя се плоска чиния с размера на тигана.
Когато омлетът е готов от едната страна с помощта на чинията се обръща от другата страна.
Чинията се поставя върху тигана и се обръща на обратно, така че омлета да падне в нея.
След това се връща в тигана (неопечената повърхност да отиде на дъното на тигана) и се допича за 5 минути.
пп. без мезе тази гозба не върви
Лично аз я изнамерих от интернет, ама си правя редовно и съм доволен от разнообразието на аромати, които има в нея.
Става вкусно, тъпри различни подправки и недокументирани вариации, става както със скариди, така и с миди, раци, пилета ...и др.
Продукти за един тиган ( 28 см диаметър )
300 гр. картофи - 3 броя едри картофа стигат
1 глава лук - стар, зелен, червен
1 малка тиквичка
4 суп. лъж. зехтин или олио
3 големи яйца, домашни, с други не става работата...
100 гр. сварени коктейлни скариди
сол, черен пипер
Картофите и тиквичката се нарязват на малки кубчета.
Лукът се нарязва на полумесеци.
Половината зехтин се загрява в дълбок тиган.
Прибавят се картофите и се запържват за няколко минути, докато придобият лек златист цвят.
Разбъркват се периодично, за да не загорят.
Добавя се лукът и тигана се похлупва с капак.
Зеленчуците се задушават за 15 минути.
Добавят се тиквичките и зеленчуците се готвят още 15 минути, без капак.
Зеленчуците се изцеждат, ако има останала течност в тях, ама не е задълцително както да е останала, така и да се изцеждат изобщо.
Към тях се добавят скаридите.
Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа.
При тях се изсипват зеленчуците, посоляват се със сол и черен пипер и сместа се разбърква хубаво.
Останалата половина зехтин се загрява в тигана. Сместа се изсипва наведнъж и се притиска към дъното на тигана с шпатула. Омлета се готви 7-8 минути, непокрит на силен огън.
Приготвя се плоска чиния с размера на тигана.
Когато омлетът е готов от едната страна с помощта на чинията се обръща от другата страна.
Чинията се поставя върху тигана и се обръща на обратно, така че омлета да падне в нея.
След това се връща в тигана (неопечената повърхност да отиде на дъното на тигана) и се допича за 5 минути.
пп. без мезе тази гозба не върви
bat.galin- Модератор
- Брой мнения : 1652
Регистриран : 14.08.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin