Econt Express

Банкова сметка - Фонд Борба с бракониерството

Go down

Банкова сметка - Фонд Борба с бракониерството Empty Банкова сметка - Фонд Борба с бракониерството

Писане  dekata on Пон Май 28, 2012 2:02 pm

Да подкрепим едно добро дело Very Happy


Zander написа:Уважаеми колеги,

Обявената банкова сметка, в която е Учреден фонд "Борба с бракониерите” е предназначена за получаване на средства за подпомагане на акциите срещу бракониерите. Получените суми ще се използват само и единствено за гориво за организираните акции за борба с бракониерите. Ще имам грижата да давам текуща информация - колко и кой е превел в сметката - и кога и къде е изразходвана сумата.
Ако колега вносител по сметката иска името му да не се обявява - пише ми ЛС и срещу неговото име ще се отрази "анонимен дарител".

банковата сметка е следната:

IBAN:
BG25 FINV 9150 10BG N02U G0

Банковият идентификационен код /BIC/ е: FINVBGSF

Спининг клуб Стари Видри
Фонд „Борба с бракониерството”

Първа инвестиционна банка
гр. София, ул. Ст Караджа № 10

Ще сме много благодарни на колегите, които имат възможност и желание и могат да помогнат за разходите за гориво. Във времена на криза, съзнаваме, че е много трудно да се отделят дори скромни суми за подобно дело. Затова ще сме много благодарни на всеки, който е съпричастен и помага. Лично се занимавам от 1 ноември 2011 г. със инициативата по организиране на подписката и петицията срещу бракониерите и организиране на 15 акции по изваждане на мрежи и залавяне на бракониери. Петнадесет дни всеки месец съм ангажиран с това. Вярно е, че екипа ни има разходи за въжета, котви, прожектори, бинокли и друго оборудване, също така и свързани с организацията, но те и за в бъдеще се поемат от нас. Но основните разходи са за гориво. От 15 март до днес са похарчени 1620 лв. за гориво за екипа, с който ходим по язовирите. За това време сме извадили и унищожили над 4 километра бракониерски мрежи и няколко лодки. Има заловени и бракониери. Тези 4 километра мрежи са извадени от нашия екип, без помощта на ИАРА...Някои от акциите са проведени съвместно с мобилната група на ИАРА, Изпълнителна агенция по горите и служители на полицията, там има извадени още бракониерски мрежи и конфискувани лодки. Финансова помощ от тяхна страна не сме приемали, помагаме им безвъзмездно. Благодарности на Станимир, Андрей и Павел от форума, които са ни помогнали досега с 250 лв.


Сметката на този фонд „Борба с бракониерите” е на клуб Стари видри – клубът е регистриран по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, като сдружение извършващо дейност в обществена полза. Клубът има счетоводител, води се счетоводна отчетност и се подава годишна данъчна декларация. Освен това всяка година представяме отчет в Министерство на правосъдието съдържащ отчет за приходи и разходи, годишен баланс, отчет за паричните потоци и отчет за дейността през годината. Клубът е организатор на петицията против бракониерите, под която се подписаха за 8 дни 12 000 души и беше внесена в Министерски съвет, Министерство на земеделието и ИАРА. Внесли сме и предложения за промяна на Закона за рибарство и аквакултури, в ИАРА и в Парламента, за които е писано в други теми във форума. Още веднъж ще напомня, че постъпилите средства ще бъдат своевременно обявявани в темата, а за направените разходи за гориво ще се вземат фактури от бензиностанциите и също ще се отразяват в темата.

Поздрави!
Zander
dekata
dekata
рибарче
рибарче

Cancer
Брой мнения : 19
Регистриран : 24.05.2012

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите