Econt Express
Баклава.
5 posters
Страница 1 от 1
Баклава.
Продукти.Пакет кори,3 ч.ч захар,2 пакета масло,2 ч.ч натрошени
орехи,един лимон.Приготвяме сиропа от 2 ч.ч захар,две и половина ч.ч
вода,настъргваме кората на половината лимон и сока от резен лимон.Корите
една по една.Намазваме половината кора с разтопено масло След това прегъваме ненамазаната страна към намазаната.Отново намазваме и
поръсване с натрошените орехи(не смлени) смесени с 4-5 лъжици захар. Навиваме на руло от към късата страна и подреждаме в намаслена тава.Режем на малки парчета и намазваме отгоре с масло. Печем на 180 градуса до готовност.След като се изпече изчакваме 4-5 мин.и заливаме с охладения сироп.
орехи,един лимон.Приготвяме сиропа от 2 ч.ч захар,две и половина ч.ч
вода,настъргваме кората на половината лимон и сока от резен лимон.Корите
една по една.Намазваме половината кора с разтопено масло След това прегъваме ненамазаната страна към намазаната.Отново намазваме и
поръсване с натрошените орехи(не смлени) смесени с 4-5 лъжици захар. Навиваме на руло от към късата страна и подреждаме в намаслена тава.Режем на малки парчета и намазваме отгоре с масло. Печем на 180 градуса до готовност.След като се изпече изчакваме 4-5 мин.и заливаме с охладения сироп.
stoilkatastz- стара кука
-
Брой мнения : 87
Регистриран : 16.01.2012
Re: Баклава.
При мен разликата е, че сиропа ми е от 1 кило заxaр и литър вода, а ореxите са 3 ч.ч. смлени. И като престои 3-4 дена на терасата на студено става перфектна
Re: Баклава.
С тези няколко дни на студено трябваше и Стоилката да завърши!
Там е разковничето на всяка една баклава!
Да си ми е жива и здрава снахичката,че от време на време ме заслажда с това изкушение!
Адмирации за положения труд братле!
Там е разковничето на всяка една баклава!
Да си ми е жива и здрава снахичката,че от време на време ме заслажда с това изкушение!
Адмирации за положения труд братле!
Re: Баклава.
Само ако е в заключена метална каса , инак не мога да и прощавам толкова дълго време. Освен да пробвам да живея другаде, докато стане...3-4 дена на терасата
bat.galin- Модератор
- Брой мнения : 1652
Регистриран : 14.08.2009
Re: Баклава.
За това по голяма доза.digimax написа:И вкъщи има такъв проблем. Обикновено престоява 2-3 часа ...
stoilkatastz- стара кука
-
Брой мнения : 87
Регистриран : 16.01.2012
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin