Econt Express
Similar topics
Стара царевица
+8
dido_vw
vulsy
ivan ilarionov
майсторчето страхил
sashito
cafe13
doko
sribar
12 posters
Страница 1 от 1
Стара царевица
Колеги, помагайте.От известно време се опитвам да си намеря стара царевица, но по магазините казват, че ще има едва към края на месеца или началото на септември.И сега седя, вярно не без работа, но не мога да ходя за шаран до тогава.Та от къде да си намеря да си купя малко.
Re: Стара царевица
Някое село и питаш по селските магазини. На мен ми донесоха 30 тина кг, ако неможеш да си намериш казвай ще ти отсипя да спасиш положението.
doko- Модератор
-
Брой мнения : 1042
Регистриран : 15.08.2009
Re: Стара царевица
в Горна на пазара провери ли
cafe13- Модератор
-
Брой мнения : 682
Регистриран : 15.08.2009
Re: Стара царевица
в петъците изкарват по пазара в горна оряховица ,ако имаш време се разходи
sashito- стара кука
-
Брой мнения : 507
Регистриран : 14.08.2009
Re: Стара царевица
В първото село наоколо ,спираш и питаш.Миналата година реколтата беше добра и много от хората би трябвало да имат за продан,останалото е пазарлък
майсторчето страхил- стара кука
-
Брой мнения : 2699
Регистриран : 14.08.2009
Re: Стара царевица
В Горна до закрития пазар на ъгъла.Под зоомагазина.От там си копувах последно,хубава е заревицата.Предполагам,че ще има.
ivan ilarionov- стара кука
-
Брой мнения : 553
Регистриран : 19.11.2009
Re: Стара царевица
Мерси за отговорите.Проверих вчера зад пазара, ама казаха чак към края на месеца. Иначе на ъгъла до закрития, още немога да го хвана да работи, все съм зает на последък.Ще се провери и там, ама май няма и тази седмица да е, пък то до края на седмицата са направени плановете, тей че няма да има шарани тази седмица.Ще се надяваме за другата, пък ако е писано ще се отиде скоро.Доко, мерси за страхотното предложение, ама ще попитам още малко тука да намеря, няма да те занимавам сега и да ти вземам царевицата я
Re: Стара царевица
Правда има бе!Селско чадо си пък незнаеш
vulsy- стара кука
-
Брой мнения : 262
Регистриран : 01.07.2010
Re: Стара царевица
Здравейте колеги имам един вапрос относно старата царевица че имам един човал и даси направя хем захранка и за стръв че си нямам и подиатие как става .Как се приготвя дали се вари или само се кисне и дали се слагат някакви аромата.Благодаря ви предварително
dido_vw- рибарче
-
Брой мнения : 10
Регистриран : 07.03.2011
Re: Стара царевица
Здравей колега! Аз лично старата царевица я ползвам и за захранка и за стръв , както си е суха и твърда без да я кисна или варя.По този начин също можеш да я монтираш на косъм или директно на куката. По трудно е захранването, тъй като е лека и за прашка много много не става да храниш на повече от 20-тина метра , но с лодка или ракета си решаваш проблема.
Като цяло царевицата можеш да я направиш , както искаш. Има хора , които я киснат докато се вмирише , колегата Гегата мисля че беше споделил , че я белят и т.н. Относно ароматите , аз съм експериментирал , като накисна 1-2 шепи в буркан и изсипвам степче с избрания аромат 10-тина дена преди риболовния излет. Но не съм доволен от резултата.
Те така царевицата според мен всеки си я прави така , както му е носила слука или спред водоема , на който предстои риболова
Като цяло царевицата можеш да я направиш , както искаш. Има хора , които я киснат докато се вмирише , колегата Гегата мисля че беше споделил , че я белят и т.н. Относно ароматите , аз съм експериментирал , като накисна 1-2 шепи в буркан и изсипвам степче с избрания аромат 10-тина дена преди риболовния излет. Но не съм доволен от резултата.
Те така царевицата според мен всеки си я прави така , както му е носила слука или спред водоема , на който предстои риболова
Georgi Tzvetkov- майстор
-
Брой мнения : 27
Регистриран : 09.10.2010
Re: Стара царевица
Препоръчително е да бъде варена!
За здравето на рибите трябва всички зърнени култури да бъдат обработени термично!
Лично аз си приготвям като я накисвам в съд 1/2 царевица и до горе вода 18-30 часа в зависимост от температурата и количеството.По просто следя го на око,трябва да започне да ври и същевременно да се е подула достатъчно,това е знак че и вътрешностите са се разградили,следователно го слагам на бавен огън все едно да топля млякото демег вместо да ври да държа някъде 80-85 градуса на водата,от време на време се разбърква(по желания може да прибавите готварска сол в малки количества-лично аз я слагам още преди накисването),малки количества рафинирано слънчогледово олио,така и ароматизатор и подсладител(последните две не ги ползвам, рядко и олио).Вари се около 30-50 мин. докато водата не се изравни почти със царевицата,така да има и поне 10-20% разпукани зърна.
До тук сваляте всичко от котлона и го оставяте да изстине със сока!Може да започнете риболов веднага така и да продължите с втора процедура киснене-втората процедура е за вид прокиш поне 10 дни престоява в захлюпена кофа и е готова за хранене но е по-безвредна от колкото суха накисната!
Но имайте предвид че понякога рибите не я предпочитат,тогава може да опитате със суха накисната!
Наскоро четох статия на Тим Ричардсън, така и руски автори които обясниха със същото мое предложение за което и аз се изненадах, че мислим правилно!
p.s.След термична обработка понякога си прибавям тайни работи :dance:
p.s 2 http://www.ccmoore.com/pdfs/particle_prep.pdf
http://carpomania.com/974-podgotovka-prikormoknazhivok-iz-zernabobovsemyan-ot-styuarta-denisa.html
За здравето на рибите трябва всички зърнени култури да бъдат обработени термично!
Лично аз си приготвям като я накисвам в съд 1/2 царевица и до горе вода 18-30 часа в зависимост от температурата и количеството.По просто следя го на око,трябва да започне да ври и същевременно да се е подула достатъчно,това е знак че и вътрешностите са се разградили,следователно го слагам на бавен огън все едно да топля млякото демег вместо да ври да държа някъде 80-85 градуса на водата,от време на време се разбърква(по желания може да прибавите готварска сол в малки количества-лично аз я слагам още преди накисването),малки количества рафинирано слънчогледово олио,така и ароматизатор и подсладител(последните две не ги ползвам, рядко и олио).Вари се около 30-50 мин. докато водата не се изравни почти със царевицата,така да има и поне 10-20% разпукани зърна.
До тук сваляте всичко от котлона и го оставяте да изстине със сока!Може да започнете риболов веднага така и да продължите с втора процедура киснене-втората процедура е за вид прокиш поне 10 дни престоява в захлюпена кофа и е готова за хранене но е по-безвредна от колкото суха накисната!
Но имайте предвид че понякога рибите не я предпочитат,тогава може да опитате със суха накисната!
Наскоро четох статия на Тим Ричардсън, така и руски автори които обясниха със същото мое предложение за което и аз се изненадах, че мислим правилно!
p.s.След термична обработка понякога си прибавям тайни работи :dance:
p.s 2 http://www.ccmoore.com/pdfs/particle_prep.pdf
http://carpomania.com/974-podgotovka-prikormoknazhivok-iz-zernabobovsemyan-ot-styuarta-denisa.html
cucko- Модератор
-
Брой мнения : 658
Регистриран : 18.08.2009
Re: Стара царевица
Благодаря ви колеги за съвета.Ще пробвам и ще напишя резултата какъв е.
dido_vw- рибарче
-
Брой мнения : 10
Регистриран : 07.03.2011
Re: Стара царевица
А аз и слагам боза, за да активирам по бързо киселиността.
Колегата "Сиско", ти подказа - в зависимост от сезона и различни благитки.
Колегата "Сиско", ти подказа - в зависимост от сезона и различни благитки.
инспектора- стара кука
-
Брой мнения : 2025
Регистриран : 29.08.2009
Re: Стара царевица
Бозата прави по бърза ферментацията на самата царевица.
tsanko tsankov- стара кука
-
Брой мнения : 857
Регистриран : 27.04.2010
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон Дек 19, 2022 12:24 pm by sapuna
» лодка за захранка
Пет Фев 22, 2019 5:37 am by Николай Пенчев
» През новата 2017 г.
Пет Дек 30, 2016 1:13 pm by СЪНДИ
» Опознавателна тема
Вто Мар 29, 2016 10:32 pm by майсторчето страхил
» Почина Илийката( snegk)
Чет Фев 25, 2016 11:43 am by СЪНДИ
» Подписка срещу начинът по който се изграждат мВЕЦ
Пет Ное 06, 2015 10:02 pm by maranzika
» Радио-управляема Лодка за захранка
Чет Сеп 24, 2015 8:26 pm by ztec
» Ремонт ва надуваема лодка
Пон Сеп 21, 2015 11:02 pm by valat
» Сив червей
Сря Юни 24, 2015 1:40 pm by bat.galin